Vierasesineet

Vierasesineet ovat tuttu näky päivystyksessä

Vierasesineiden poisto tähystystoimenpiteellä

Välillä karvaiset perheenjäsenemme syövät asioita, jotka eivät kuulu ruuansulatuskanavaan. Pahimmillaan esineet voivat jäädä jumiin ruokatorveen tai ohutsuoleen. Tällöin tila voi muuttua hengenvaaralliseksi ja vaatia leikkaushoitoa.

Suolistokirurgiassa on aina komplikaatioriskejä, jotka liittyvät suolihaavan paranemiseen ja suolen toipumiseen vierasesineen aiheuttamista vaurioista. Jos vierasesineet saadaan poistettua ruokatorvesta tai mahasta ilman leikkaushoitoa esim. tähystämällä, vältytään avokirurgiaan liittyviltä komplikaatiolta ja potilaan toipuminen on nopeampaa ja kivuttomampaa. Ohutsuoleen jumiuduttuaan vierasesineiden poisto vaatii lähes aina kirurgista hoitoa.

Mikäli lemmikkinne päätyy nielemään asioita, jotka eivät ruuansulatukseen kuulu, olkaa heti yhteydessä eläinlääkäriin. Joissain tapauksissa esine pystytään saaman ulos oksetuttamalla potilas. Jos oksentaminen ei johda haluttuun lopputulokseen tai esine on muodoltaan sellainen, että sitä on riskialtista oksetuttaa, kannattaa tiedustella eläinlääkäriltä tähystystoimenpiteen mahdollisuutta.

Mevetissä tähystystoimenpiteitä voidaan usein suorittaa joustavasti päivystysaikaan myös öisin ja viikonloppuisin. Voitte tiedustella tähystyksen mahdollisuutta ajanvarausnumerostamme ma-pe 7.30-20.00  09-5655600 tai päivystysnumerostamme vuorokauden ympäri 0600-556500.

Meillä on avainlippu!
Meillä on avainlippu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

UUSIMMAT ARTIKKELIMME:

Koiranpentu ja kukkia

Koiranpennun rokotukset

Koiranpennun rokotukset on tärkeä osa ennaltaehkäisevää pennun terveydenhuoltoa ja rokotusohjelmaa tulee noudattaa huolellisesti. Koiranpennun rokottaminen suoraa koiraa merkittävimpiä tarttuvia tauteja vastaan nostamalla elimistön vastustuskykyä taudinaiheuttajian

Lue lisää »
koira tärisee

Mikä on koiranpennun luovutusikä

Koiran luovutusikä Suomessa koiranpennun luovutusikä on vähintään 7 viikkoa. Osalle pennuista olisi todennäköisesti parempi, jos luovutus tapahtuisi tätä myöhemmin. Koiran kehityksen kannalta on tärkeää, että

Lue lisää »
Irronnut maitohammas

Koiran maitohampaat

Koiran maitohampaat Koira saa ensimmäiset hampaansa, eli maitohampaat noin 3 – 4  viikon iässä. Maitohampaita on yhteensä 28 kpl. Sekä ylä- että alaleuassa on molemmissa:

Lue lisää »
koiran ruokinta

Koira ei syö

Kun koira ei syö, aina taustalla ei ole mitään erityisempää, vaan koira saattaa jostain syystä myös nirsoillakin. Syömättömyyden syynä voi olla kuitenkin myös monia sairauksia.

Lue lisää »