Vierasesineet ovat tuttu näky päivystyksessä

Vierasesineiden poisto tähystystoimenpiteellä

Välillä karvaiset perheenjäsenemme syövät asioita, jotka eivät kuulu ruuansulatuskanavaan. Pahimmillaan esineet voivat jäädä jumiin ruokatorveen tai ohutsuoleen. Tällöin tila voi muuttua hengenvaaralliseksi ja vaatia leikkaushoitoa.

Suolistokirurgiassa on aina komplikaatioriskejä, jotka liittyvät suolihaavan paranemiseen ja suolen toipumiseen vierasesineen aiheuttamista vaurioista. Jos vierasesineet saadaan poistettua ruokatorvesta tai mahasta ilman leikkaushoitoa esim. tähystämällä, vältytään avokirurgiaan liittyviltä komplikaatiolta ja potilaan toipuminen on nopeampaa ja kivuttomampaa. Ohutsuoleen jumiuduttuaan vierasesineiden poisto vaatii lähes aina kirurgista hoitoa.

Mikäli lemmikkinne päätyy nielemään asioita, jotka eivät ruuansulatukseen kuulu, olkaa heti yhteydessä eläinlääkäriin. Joissain tapauksissa esine pystytään saaman ulos oksetuttamalla potilas. Jos oksentaminen ei johda haluttuun lopputulokseen tai esine on muodoltaan sellainen, että sitä on riskialtista oksetuttaa, kannattaa tiedustella eläinlääkäriltä tähystystoimenpiteen mahdollisuutta.

Mevetissä tähystystoimenpiteitä voidaan usein suorittaa joustavasti päivystysaikaan myös öisin ja viikonloppuisin. Voitte tiedustella tähystyksen mahdollisuutta ajanvarausnumerostamme ma-pe 7.30-20.00  09-5655600 tai päivystysnumerostamme vuorokauden ympäri 0600-556500.

Ajankohtaista

16 maalis, 2020
Toimenpiteet lemmikkien hoidon turvaamiseksi
25 maalis, 2020
TIEDOTE: Omaeläinklinikka avasi etävastaanoton koronan vuoksi
2 maalis, 2020
Koirien uhkana olevat puutiaisvälitteiset sairaudet vuonna 2020
2 maalis, 2020
Koiran kastrointi voi tuoda helpotusta arkeen