Koiranomistajan muistilista ilotulituksia varten

Pelkääkö koirasi ilotulituksia?

Uusi vuosi lähestyy ja se on äänipelkoiselle lemmikille ja lemmikin perheelle melkoinen stressipiikki. Ilotulituksiin kannattaa valmistautua ajoissa. Äänipelkoista lemmikkiä voidaan auttaa ja sen oloa voidaan helpottaa monin eri tavoin. Varaa äänipelkoaika klinikaltamme, eläinlääkärimme kertoo sinulle erilaisista vaihtoehdoista.

Varaa aika

Äänipelkoisen koiran omistajan muistilista:

  1. Älä anna uuden vuoden yllättää, valmistaudu ajoissa!
  2. Järjestä lemmikille kotiin jo ajoissa rauhallinen, turvallinen ja lemmikille mieluinen paikka jonne lemmikki vetäytyä itsekseen. Anna lemmikin olla rauhassa omassa turvapaikassaan.
  3. Älä koskaan jätä lemmikkiäsi yksin ilotulituksen aikaan,
  4. Käyttäydy itse normaalisti, niin viestit elekielelläsi, että ei ole hätää.
  5. Kotona soiva taustamusiikki peittää ilotulitteiden ääniä. Osa koirista reagoi myös ilotulitteista tuleviin valoärsykkeisiin, tällaista lemmikkiä auttaa myös verhojen sulkeminen.
  6. Rauhoittavista feromonivalmisteista on usein apua. Hae Adaptil-haihdutin klinikaltamme 1 – 2 viikkoa ennen ilotulituksia.
  7. Suunnittele lemmikkisi ulkoilutusajat, siten että ulos ei tarvitse mennä ilotulitusten aikana. Varmista, että koira on kunnolla kytkettynä, vaikka ilotulitukset eivät olisi vielä alkaneetkaan.
  8. Jos tiedät, että lemmikkisi on voimakkaasti äänipelkoinen kannattaa aika tulla ajoissa ennen uutta vuotta vastaanotolle äänipelkokäynnille. Voimakkaasti äänipelkoisen lemmikin oloa voidaan helpottaa myös lääkityksellä.

Lue eläinlääkäri Henriikka Neittaanmäen ja pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Lotta Axelsonin kirjoittama artikkeli äänipelosta täältä.

Varaa aika ajoissa äänipelkokäynnille!

Äänipelkokäynti on kaikilla klinikoillamme samanhintainen, eli 36 €.

Käynnillä tehdään kliininen perustutkimus ja valitaan lemmikillesi sopiva valmiste. Hinta ei sisällä hoitotuotteita tai lääkkeitä.

Varaa aika

Ajankohtaista

16 maalis, 2020
Toimenpiteet lemmikkien hoidon turvaamiseksi
25 maalis, 2020
TIEDOTE: Omaeläinklinikka avasi etävastaanoton koronan vuoksi
2 maalis, 2020
Koirien uhkana olevat puutiaisvälitteiset sairaudet vuonna 2020
2 maalis, 2020
Koiran kastrointi voi tuoda helpotusta arkeen