Ultraäänitutkimukset

Eläinlääkärimme käyttävät ultraäänitutkimuksia avuksi diagnostiikassa erityisesti sisäelinten kuten maksan, munuaisten, eturauhasen, kohdun ja virtsarakon sairauksien kohdalla. Ultraääniohjatusti otetaan myös tiettyjä näytteitä kuten virtsanäyte virtsarakosta.

Ultraäänitutkimus on potilaalle kivuton ja onnistuu yleensä ilman rauhoitusta. Toimenpidettä varten on usein tarpeen leikata karvat tutkittavalta alueelta.
Myös lemmikin tiineys voidaan todeta ultraäänellä. Ultraäänitutkimus suositellaan tehtäväksi niin koirilla kuin kissoillakin noin 30. tiineysvuorokautena.
Omaeläinklinikat tarjoavat lisäksi erikoiseläinlääkärin palveluita sydämen ultraäänitutkimusten osalta. Virallisista sydämen ultraäänitutkimuksista löytyy lisätietoja täältä.
Sydämen ultraäänitutkimus
Sydämen ultraäänitutkimus on sydän- ja verisuonisairauksissa tärkein diagnostinen tutkimus. Ultraäänitutkimuksella havainnoidaan sydämen eri rakenteiden muotoa (paksuus, poikkeavat rakenteet) ja arvioidaan toiminnallisia ominaisuuksia (supistuvuus, veren virtaus, läppien toimintakyky).