OMAELÄINSAIRAALA KUOPIO

017 442 3900

0600 306 088

10,10 €/puhelu +3,02 €/min

video

OMAELÄINSAIRAALA KUOPIO

Varaa aika

017 442 3900

Ajanvarauksella ma-pe klo 8.00-18.00,

24/7 päivystys

Varaa aika: 017 442 3900
Päivystys: 0600 306 088
10,10 €/puhelu +3,02 €/min
Varaa aika
Väliköntie 4, Kuopio Näytä kartalla

Kuopion Omaeläinsairaala; pieneläinten ikioma eläinsairaala – eläinlääkäripalvelut, hyvinvointipalvelut sekä myymälä aina avoinna vuoden ympäri!

Omaeläinsairaala Kuopio tarjoaa kattavat terveydenhoitopalvelut lemmikeille lajiin ja karvoihin katsomatta. Omaeläinsairaalan varustelutaso on huippuluokkaa; röntgen, ultraääni, oma laboratorio, hammaslaitteisto ja hammasröntgen sekä kaksi leikkaussalia, joista toinen on varattu tähystystoimenpiteille. Potilasosastot ovat jaettu kissoille ja koirille erikseen.

Sairaalassamme onnistuvat myös PawPedsin viralliset ultraäänitutkimukset, HCM, PKD -ultraäänitutkimukset sekä Kennelliiton viralliset kuvaukset, näytteenotot ja ultraäänitutkimukset. Kauttamme myös tuhkauspalvelu lemmikillesi jäähyväisten koittaessa.

Kysy lisää virallisten tutkimusten kimppatarjouksestamme!

Ammattitaitoinen henkilökuntamme on valmiina auttamaan lemmikkiäsi vuorokauden ympäri niin ajanvarauksella kuin hädän tullen.

Kuopion seudun (Kuopio, Maaninka, Siilinjärvi) eläinlääkäripäivystys pieneläimille on Omaeläinsairaala Kuopiossa. Voit turvautua eläinlääkäripäivystykseen aina halutessasi.

Pieneläinpäivystys palvelee ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä osoitteessa Väliköntie 4, 70700 Kuopio puh. 0600 30 60 88. Puhelinnumero kannattaa tallentaa puhelimeesi päivystystapauksia varten.

Eläinlääkäriin pääsee Omaeläinsairaala Kuopiossa yötä päivää arkisin, viikonloppuisin ja pyhien aikaan. Palvelemme sinua ja lemmikkiäsi aina samassa paikassa ja klinikka on varusteltu erityisesti päivystyspotilaiden hoitoon.

Soita tulostasi päivystävälle eläinlääkärille päivystysnumeroon. Päivystysnumeroon voi soittaa aina, kun pitää sitä tarpeellisena. Päivystyksessä arvioidaan hoidon kiireellisyys ja annetaan tarvittavat toimintaohjeet. Päivystyksessä tulee varautua vaihteleviin odotusaikoihin, koska potilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä.

Omaeläinsairaala Kuopiossa toimii myös ns. takapäivystys sopimuskuntien pieneläimille. Takapäivystysalueeseen kuuluvat Keski-Savon ympäristötoimen kunnat Leppävirta, Pieksämäki, Varkaus, Joroinen ja Heinävesi. Tämä tarkoittaa sitä, että kunnan oman päivystävän eläinlääkärin ollessa estyneenä pieneläimen voi tuoda hoidettavaksi Omaeläinsairaala Kuopioon.

Asiakkaille varatut parkkipaikat löydät klinikan edestä. Myös julkisilla kulkuneuvoilla pääsee klinikalle helposti. Lähin linja-autopysäkki sijaitsee alle sadan metrin päässä Tasavallankadulla.

Ajanvaraus 017 442 3900
24/7 Päivystys  0600 306 088 (10,10 €/puhelu +3,02 €/min)

Lue lisää

Henkilökunta

Olen eläinlääkäri Satu Heng ja toimin Kuopion Omaeläinklinikan vastaavana eläinlääkärinä. Olen valmistunut eläinlääkäriksi 2010, jonka jälkeen olen toiminut pieneläinpraktiikassa pääkaupunkiseudulla ja Kuopiossa.

Vastaanotolleni ovat tervetulleita kaikki lemmikit, mutta erityisiä ammatillisia mielenkiinnon kohteitani ovat akupunktio, kuntoutus, urheilukoiralääketiede ja akuutit potilaat. Näiden osalta olen jatkokouluttanut itseäni ja tulen käymään vielä lisäkoulutuksia.
Minulle eläinlääkärin työ on kutsumusammatti, jota teen täydellä sydämellä. Minulle tärkeää on potilaan kokonaisvaltainen hyvinvointi ja se, että voin olla luottamuksen arvoinen omaeläinlääkäri aina pennusta viimeiseen käyntiin saakka.

Satu Heng

Vastaava eläinlääkäri (äitiyslomalla)

Olen eläinlääkäri Hanna Inkeroinen, olen valmistunut vuonna 2010 ja työskennellyt pieneläinten parissa siitä lähtien. Nautin asiakaspalvelutyöstäni ja potilaslemmikkien parhaasta mahdollisesta hoitamisesta.

Ammatillisesti minua kiinnostavat erityisesti iho-ja korvasairaudet, sisätaudit, sekä vatsaontelon ja sydämen ultraäänitutkimukset. Näihin olen jatkokouluttautunut useilla kursseilla ja tulen jatkossakin päivittämään osaamistani edelleen.

Kotonani asustaa ihmisperheen llisäksi Tinka-cairnterrieri, marsuja ja akvaariokaloja.

Hanna Inkeroinen

Vastaava eläinlääkäri

Olen pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri ja toimenkuvaani kuuluu Omaeläinsairaalan kirurgisen toiminnan kehittäminen. Olen suorittanut kaksivuotisen eurooppalaisen lisäkoulutuksen pieneläinkirurgian alalta (GPCert Small Animal Surgery). Peruskirurgian lisäksi osaamisalaani kuuluvat vaativammat kirurgiset toimenpiteet, kuten korvakäytävän poistot, perineaalityräleikkaukset ja virtsatiekirurgia sekä tähystyskirurgiset toimenpiteet, kuten tähystyssterilaatiot, piilokiveksen poistot ja koepalan otot.

Valmistuin eläinlääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2010. Syventävien opintojen tutkielmani välimuotoisen lanne-ristinikaman esiintyvyydestä saksanpaimenkoirilla juontaa juurensa kiinnostuksestani diagnostiseen kuvantamiseen ja koirien tuki- ja liikuntaelinsairauksiin. Minulla onkin monipuolinen osaaminen myös ortopedisissa tutkimuksissa ja hoidoissa. Olen myös suorittanut kansainvälisen eläinlääkäreiden akupunktiokoulutuksen (pätevöity akupunktioeläinlääkäri, CVA).

Omien koirieni kanssa olen harrastanut muun muassa suojelua ja agilityä. Näiden harrastusten myötä urheilukoirien hoito ja kuntoutus sekä eläinten käyttäytyminen ja koulutus ovat merkittäviä mielenkiinnon kohteita myös vapaa-ajallani. Osaamistani olen laajentunut opiskelemalla Amiedussa eläintenkouluttajaksi.

Karoliina Nyyssönen

Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri

Heiki Audo

Eläinlääkäri

Kadri Janson

Eläinlääkäri

Muutin Savoon Pohjois-Karjalasta työn ja koulun perässä. Eläinalalla olen ollut vuodesta 2012 ja minulla onkin kokemusta mm. eläinhoitolan alalta. Klinikkaeläinhoitajaksi valmistuin 2015.

Työssäni rakastan monipuolista työtoimenkuvaa ja erityisesti eksoottisten eläinten hoitoa. Lähinnä sydäntä ovat myös anestesiaa vaativat toimenpiteet, leikkaukset ja hammashoidot.

Vapaa-aikani menee opiskellessa ja lukiessa, sekä koirieni kanssa touhutessa ja metsäillessä. Kotona minulla on australiankelpie, saksanpaimenkoiran pentu, sekä kissamummo, joten vauhtia meiltä ei ainakaan puutu.

Vastaavan klinikkaeläinhoitajan tehtävissä aloitin 1.6.2019.

Hanna Karvonen

Vastaava klinikkaeläinhoitaja

Klinikkaeläinhoitaja, vastaava hoitaja, aluepäällikön assistentti, sekatyömies. Näistä on Merin kalenteri tehty. Jokainen päivä on erilainen, koskaan ei voi ennustaa mitä päivä tuo tullessaan kun avaa sähköpostin tai sairaalan oven.

Klinikkaeläinhoitajan töitä olen tehnyt 5v ja esimiestehtäviä niistä 2v. Työssäni minua motivoi visio Savon alueen Omaeläinsairaalasta läheteklinikkana, jolloin apua ei tarvitse enää lähteä hakemaan kauas etelään. Nautin anestesianvalvonnasta, varsinkin nyt uuden kirurgimme Karoliinan kanssa. Päivystäminen tuo työhöni vauhtia, jota en vaihtaisi pois.

Kotona mammaa liikuttaa miehen lisäksi 3v manchesterinterrieri Pate.

Merituulia Asikainen

Vastaava klinikkaeläinhoitaja

Aloitin Omaeläinklinikalla eläintenhoitajana syksyllä 2017. Töiden ohella opiskelin klinikkaeläinhoitajaksi Helsingin Amiedussa. Ammattivalinta oli selkeä jo lapsena.

Työssäni minua kiinnostaa erityisesti akuuttipotilaiden hoito ja leikkaussalissa työskentely. Olisin mieluusti vaikka joka päivä kirurgisena avustajana tai leikkauksia valvomassa. Haluan kouluttautua ja kehittyä eläintenhoitajana ja ehkä tulevaisuudessa aloittaa eläinlääkärin opinnot. Omaeläinsairaalassa olen toiminut mm. leikkaussalivastaavana.

Perheeseeni kuuluu miehen lisäksi hovawartit Aksu ja Kira sekä sekarotuiset Halli ja Turo sekä kissat Mimosa ja Elvis. Harrastuksiini kuuluu erilaiset koiraharrastukset, luonnossa liikkuminen, hevoset ja tanssiminen.

Mila Voutilainen

Klinikkaeläinhoitaja

Olen Kati Pensas, aloitin klinikkaeläinhoitajaopinnot Iisalmessa vuonna 2014 ja ammattitutkinnon suoritin helmikuussa 2016. Valmistumisen jälkeen olen työskennellyt yksityisellä pieneläinklinikalla Vaasassa.

Omaeläinklinikalla aloitin työskentelyn joulukuussa 2017.
Olen eläinrakas ja eläinten hyvinvointi on minulle aina ollut tärkeä asia. Tykkään jakaa tietoutta eläinten hoidosta tietoa haluaville. Olen avulias, haluan auttaa ihmisiä heille hankalissa tilanteissa mahdollisemman hyvin.

Pidän työstäni, koska klinikalla työskentely on todella monipuolista ja työpäivät ovat vaihtelevia. Parasta työssäni on se, että saa työskennellä eläinten ja ihmisten parissa.

Mielenkiinnonkohteena on laboratoriotyötehtävät, joten vastuualueeni on laboratorio. Lisäksi tykkään asiakaspalvelutyöstä.

Vapaa-ajalla harrastan monipuolista liikuntaa. Liikunta tuo hyvän vastapainoa työhöni.

Kati Pensas

Klinikkaeläinhoitaja

Luovuin tarjoilijan essusta ja tarjottimesta vuonna 2014. Uranvaihdon suunta oli selvä. Eläintenhoitajan perustutkinnon kautta valmistuin klinikkaeläinhoitajaksi viime keväänä.

Viihdyn mainiosti päivytyksessä. Mielipuuhiani ovat akuutti- ja tehopotilaiden hoito. Työvuorot ja hoitotilanteet voivat olla hyvinkin rankkoja mutta työ on todella palkitsevaa. Paras kiitos ja palkkio on nähdä klinikalle huonokuntoisena tulleen lemmikin lähtevän häntä heiluen kotiin.

Kotoa löytyy isäntä ja pojat. Porukan karvaiset jäsenet ovat Biri-labradori, Ripa-beagle ja Viiru-kissa.

Sari Pirhonen

Klinikkaeläinhoitaja

Olen Heidi Hartikainen, valmistunut klinikkaeläinhoitajaksi tammikuussa 2019.
Minulle tämä ammatinvalinta oli jo pikku tyttönä selkeä.
Pidän klinikkatyön monipuolisuudesta ja erilaisten potilaiden kohtaamisesta. Yksikään päivä ei ole samanlainen ja siksi nautin päivystystyöstä. Erityinen kiinnostuksen kohteeni on mm. Akuuttipotilaat, hammashoidot ja röntgen. Kotona minulla on arjen ihastuttaja ja energinen karvapallo pomeranian Chino.
Heidi Hartikainen

Klinikkaeläinhoitaja

Olen Taru ja työskentelen Kuopion Omaeläinsairaalassa klinikkaeläinhoitajana. Minulla on kotona kaksi koiraa (cairnterrieri Zippo ja ranskanbulldoggi Turbo). Zipon kanssa on tullut reissattua pitkin eurooppaa käyden koiranäyttelyissä ja Turbon kanssa mennään joskus agilityä. Harrastan ratsastusta ja haaveena onkin saada itselle kilpahevonen, jonka kanssa pääsisin kisaamaan kenttä- ja esteratsastusta. Työssäni on parasta, kun potilaat paranevat.

Taru Meriläinen

Klinikkaeläinhoitaja

Olen ollut alalla vuodesta -97 ja onnekseni olen saanut työskennellä monien taitajien kanssa. Suurimman oppini olen saanut Yliopistollisesta Eläinsairaalasta. Monen yksityisen klinikan jälkeen päädyin sattuman kautta tänne juurilleni Kuopioon.

Työssä minua motivoi potilaiden ja omistajien auttaminen, työn vaihtelevuus ja päättymätön uuden oppiminen. Kipinä ei ole koskaan sammunut. Mottoni voisi olla; mitä teetkin, tee se kunnolla! Leikkaussalityöskentely on mielenkiintoista, ei ole kahta samanlaista anestesiaa. Sairaalapotilaiden hoito on palkitsevaa, etenkin potilaan voinnin kohentuessa.

Kotona minut pitää liikkeessä kolme koiraa, 2 bordercollieta ja mudi. Lisäksi kotoa löytyy kolme kissaa, joista vanhin noin 15v.

Marianne Sarimo

Pieneläinhoitaja

Olen Eeva Rauha, syntyperäinen ja koko ikäni täällä asunut kuopiolainen. Työskentelyn Omaeläinsairaalassa aloitin lokakuussa 2018 keikkahoitajana. Eläintenhoitajaksi valmistuin 2007 ja pieneläinhoitajaksi 2009, jolla nimellä nykyistä klinikkaeläinhoitajan tutkintoa silloin vielä kutsuttiin. Työssäni pidän asiakaspalvelun ohella eniten röntgenkuvien ottamisesta ja ultraäänitutkimuksissa avustamisesta, ja toivoisinkin voivani tulevaisuudessa kehittää ammattitaitoani diagnostisessa kuvantamisessa. On palkitsevaa löytää potilaan oireet selittävä syy ja nähdä lemmikin lähtevän kotiin toipumaan oikean diagnoosin ja hoidon kanssa, sekä palaavan myöhemmin terveenä kontrollikäynnille. Pidän myös työni monipuolisuudesta; koskaan ei vuoron alussa voi arvata, millainen työpäivästä tulee. Olen lapsesta asti puuhaillut kaikenkokoisten eläinten kanssa, mm. hevosten, lehmien ja rottien hoitaminen on minulle tuttua ja mieleistä puuhaa. Nykyisinä lemmikkeinä meillä on akvaario kaloineen ja sukarapuineen, maatiaiskissa Kerttu, kääpiöpinserit Taneli ja Tyyne sekä pinserit Hilma, Ulpu ja Irma. Viime kesänä meillä oli ensimmäisen kerran hoidossa kesäkanoja, ja kotkotusta olisi mukava kuunnella omalla pihalla jatkossakin. Koirien kanssa harrastan noseworkia, tokoa ja rallytokoa, ja pinsereitä olemme kasvattaneet harvakseltaan muutaman pentueen verran. Eläinten lisäksi kotona arkeani vauhdittavat kaksi pientä ihmislasta ja heidän isänsä.

 

Eeva Rauha

Pieneläinhoitaja

Olen valmistunut eläintenhoitajaksi vuonna 2008 ja klinikkaeläinhoitajan opinnot ja tutkinnon suoritin loppuun vuonna 2016. Vapaa-aikani kuluu omien koirieni kanssa puuhastellessa ja tulevista haaveillessa. Parasta työssäni on tiiminä onnistuminen, ahaa-elämykset sekä erityisesti ne asiakaskontaktit, joissa pääsee näkemään kehityksen potilaasta taas terveeksi perheenjäseneksi tai luonnoneläimeksi.

Sara Kolehmainen (äitiyslomalla)

Klinikkaeläinhoitaja

Eläinfysioterapeutin työ on erittäin mielenkiintoista. Se on kuin ”palapelin kokoamista tai salapoliisin työtä.” Ovesta voi tulla mitä vain: tuki- ja liikuntaelimistön vaurioita ja niistä johtuvia kiputiloja, operaatioiden jälkeisiä kuntoutuksia, neurologisia ongelmia, liikkumisen epäpuhtauksia, suorituskyvyn alentumista, ikääntymiseen liittyviä ongelmia, urheiluvammoja tai muita traumoja jne. Teen töitä paljon eri seurojen ja urheilukoirien kanssa. Itse harrastan aktiivisesti agilitya, jossa kisaan SM-tasolla.

Hoitomenetelminä eläinfysioterapiassa käytetään manuaalisia ja fysikaalisia tekniikoita, ohjaamista sekä harjoitteluterapiaa. Myös venyttelyt, pehmytkudoskäsittelyt, terapeuttinen harjoittelu ja nivelmobilisaatiot. Olen käynyt myös animal fascial manipulation koulutuksen (level 1). Käytössäni on myös vesijuoksumatto, jolla voidaan kuntouttaa monenlaisia ongelmia.

Eläinfysioterapia on yhteistyötä omistajan ja koiran kanssa. Ja jokainen koira asiakas on ainutlaatuinen ja jokaiselle tehdään yksilöllinen harjoitusohjelma.

Olen valmistunut fysioterapeutiksi 2005 ja opiskellut myös työfysioterapeutiksiksi sekä MDT-terapeutiksi. Eläinfysioterapeutiksi erikoistuin 2017 (SAMK, Pori). Eläinfysioterapeutti on ammattikorkeakoulusta fysioterapeutin tutkinnon suorittanut henkilö (fysioterapeutti (AMK), Bachelor of Health Care, 210 pistettä, 3,5 vuotta), jolla on useiden vuosien eläinkokemus, ja joka täydentänyt ammattitaitoaan eläinfysioterapiaopinnoilla. Suomen eläinfysioterapeutit ry:n sivuilta löytää tietoja siitä kuka on eläinfysioterapeutti Suomessa ja heidän yhteystietonsa.

Niina Juurinen

Eläinfysioterapeutti

Eläinlääkintä

Haluamme Omaeläinklinikoilla huolehtia lemmikistäsi aina pentuajasta vanhuusikään asti. Terveystarkastuksia, rokotuksia, muita ennaltaehkäisevään perusterveydenhuoltoon sekä eri sairauksien tutkimiseen ja hoitoon liittyviä palveluja tarjoaa kaikki klinikkamme. Lisäksi tarjoamme toimipaikasta riippuen erikoiseläinlääkäripalveluja sekä 24/7 päivystystä hätätapausten varalla usealla paikkakunnalla.

Hinnasto

Rokotukset

 • 59€ kolmos/nelosrokotus
 • 66 € kolmos/nelosrokotus + rabies
 • 59 € kennelyskä
 • 99 € Pentupaketti
 • Pentupaketti sis. 2 eläinlääkärikäyntiä (12- ja 16- viikkoisena) rokotuksineen, terveystarkastuksineen ja hoitajan suorittaman ohjeistuksen terveydenhoidon toimenpiteisiin

Suun terveydenhuolto

 • Suuhuolto (sis. valvottu inhalaatioanestesia, hammaskartoitus, hammaskiven puhdistus ja hampaiden kiillotus), koirat alkaen 149 € + lääkkeet
 • Suuhuolto vaativa, alkaen 180 € + lääkkeet
 • Maitohampaiden poisto 1-2kpl (sis. valvottu inhalaatioanestesia, hammaskartoitus) 145-169 € + lääkkeet

Terveydenhoito

 • Terveystarkastus 79 €
 • Sairaudenhoito alk. 106 €
 • Kontrollikäynti alk 62 €

Viralllinen sydänultra

 • 259€
 • Kysy lisää klinikalta!

Kastraatio

 • Kastraatio alle 20kg 300 €
 • Kastraatio 20-40kg 335 €
 • Kastraatio yli 40kg 365 €
 • Piilokivesoperaatio 375-438 €
 • Kastraatiohintoihin lisätään kauluri/suojapuku ja lääkkeet.

Sterilaatio

 • Sterilaatio alle 20kg 425 €
 • Steriilaatio 20-40kg 465 €
 • Sterilaatio yli 40kg 495 €
 • Sterilaatiohintoihin lisätään kauluri/suojapuku ja lääkkeet

Tähystyssterilaatio

 • Alle 20 kg 650 €
 • Yli 20 kg 700 €
 • Hintoihin lisätään kauluri/suojapuku ja lääkkeet

Rokotukset

 • 59 € kolmos/nelosrokotus
 • 66 € kolmosrokotus + rabies
 • 99 € Pentupaketti
 • Pentupaketti sis. 2 eläinlääkärikäyntiä (12- ja 16- viikkoisena) rokotuksineen, terveystarkastuksineen ja hoitajan suorittaman ohjeistuksen terveydenhoidon toimenpiteisiin

Suun terveydenhoito

 • Hammaskivenpoisto (sis. valvottu anestesia, hammaskartoitus, hammaskiven puhdistus ja hampaiden kiillotus) 130 € + lääkkeet

Terveydenhoito

 • Terveystarkastus 78 €
 • Sairaudenhoito alk. 106 €
 • Kontrollikäynti alk 62 €

PawPeds HCM / PKD ultraäänitutkimus

 • 140-175 €
 • Kysy lisää klinikalta! Toteutamme vuosittain kissayhdistysten kanssa joukkotutkimuspäiviä.

Kastraatio

 • 92 €

Sterilisaatio

 • 150 € + lääkkeet
 • Suoritamme kissan sterilisaation inhalaatioanestesiassa, jota valvoo koulutettu klinikkaeläinhoitaja

Ekinokokki-lääkitys

 • 28 € +lääke

EU-passi

 • 34€ muun toimenpiteen yhteydessä

Hoitajakäynti

 • Kynsien leikkuu 16e
 • Muu pieni toimenpide mm tassukarvojen ajo 18e

Lisääntyminen

 • Tiineysultraääni 76 €
 • Tiineysröntgen 86 €
 • Pentuetarkastus 1. pentu sis sirun 67 €
 • 17 € / lisäpentu

Viralliset luukuvaukset

 • Lonkkakuvaus 160 € + lääkkeet
 • Lonkka- ja kyynärkuvat 188 € + lääkkeet
 • Selkäkuvaus alk 187 € + lääkkeet
 • Lonkka-, kyynär-, ja selkäkuvaus 278-290 € + lääkkeet

Muut viralliset tutkimukset

 • Sydänkuuntelu 69 € ( muun yhteydessä 40,50 €)
 • Polvitarkastus 69 € ( muun yhteydessä 40,50 € )

Hyvinvointi

 • Akupunktio 85 €
 • Akupunktio, jatkokäynti 65 €
 • Fysioterapia 1. käynti 69 €
 • Fysioterapia, jatkohoito 58 €
 • Eläinfysioterapeutillamme on käytössä vesijuoksumatto

Eutanasia

 • Kissat ja koirat 118 € + lääkekulu
 • Kanit, jyrsijät, matelijat 78 € + lääkekulu
 • Kauttamme onnistuu tuhkauspalvelu