SUUN JA HAMPAIDEN TERVEYDENHUOLTO

Omaeläinklinikka tarjoaa lemmikeille hammastarkastukset, hammasröntgenkuvaukset, hammaskivenpoistot ja huonokuntoisten hampaiden poistot toimipisteestä riippuen.

Hammasröntgenkuvausta tarjoavat Espoon, Turun, Tampereen ja Savonlinnan toimipisteemme. Hammasröntgen parantaa merkittävästi suun diagnostiikkaa ja hampaiden ongelmien tarkempaa selvittämistä.

Kaikissa toimipisteissä suoritetaan irtoamattomien maitohampaiden poistoja, pienten esim. heiluvien hampaiden poistoja ja ennakoivaa suun terveydenhuoltoa.
Hammashuoltopotilaiden anestesia suoritetaan turvallisesti inhalaatioanestesiassa koulutetun hoitajan ja valvontalaitteiston tarkkaillessa eläimen vointia nukutuksen aikana.

Hyvä hammashygienia on myös lemmikeille tärkeää!

Hampaiden pinnalle kertyy päivittäin plakkia, joka muuttuu hammaskiveksi elleisitä poisteta. Plakki ja hammaskivi aiheuttavat ientulehduksen, joka hoitamattomana vaurioittaa hampaan kiinnityskudosta ja hammas alkaa heilua.
Hoitamattomat tulehdukset kroonistuvat ja niillä on vaikutusta eläimen yleiseen kuntoon ja hyvinvointiin. Tällainen tila on eläimelle kipeä, vaikka eläinten suuperäistä kipua onkin usein vaikea havaita.
Kotihoitona säännöllinen hampaiden harjaus on hyvä tapa ennaltaehkäistä hammaskiven muodostumista ja ientulehdusta.
Hampaiden harjauksen lisäksi myös puruluista ja muista hammashoitotuotteista sekä erikoisruokavalioista on apua.