Pihka eläintenhoidossa

Lapin pihkalla antibioottiresistenssiä vastaan?

Viime vuosina antibiooteille vastustuskykyisten bakteerien esiintyvyys on kasvanut nopeasti niin eläimillä kuin ihmisillä. Antibioottiresistenssi lisää sairastavuutta, kuolleisuutta sekä terveydenhuollon kustannuksia. Vaikka antibioottien käyttöä on eläinlääkinnässä viime vuosina vähennetty, niiden tarvetta voidaan kuitenkin edelleen vähentää hyödyntämällä muita terveyttä edistäviä tuotteita.

Pihkassa eläinten hyvinvointiin

Repolarin käyttämästä, Suomen Lapista käsin kerätystä ja kylmänä puhdistetusta kuusen pihkasta on tehty lukuisia in vitro -laboratoriotutkimuksia, jotka osoittavat pihkalla olevan antimikrobisten vaikutusten lisäksi rauhoittavia ja ihon uudistumista kiihdyttäviä ominaisuuksia.

Koska ihmisten haavojen hoitoon tarkoitettua Abilar® 10% Pihkasalvaa on käytetty loistavin tuloksin eläintenkin haavoihin, saatiin syyskuussa markkinoille eläinten oma pihkasalva Abilar® VET. Tuote sisältää sisartuotteensa tavoin 10 % metsäkuusen (Picea abies) raakapihkaa. Salvalla on ihovaurion kutinaa ja ärsytystä rauhoittavat sekä haavojen paranemista nopeuttavat vaikutukset. Tämä salva on monipuolinen ja tehokas haavasalva hyönteisten pistoista ja pinnallisista naarmuista puremiin ja syviin haavoihin. Se sopii myös märkivälle iholle, hautumille sekä paiseille. Yksi tärkeimmistä Abilar® VET pihkasalvan eduista on se, että vedetön salva ei sula pois kosteissakaan olosuhteissa (erittävät haavat, tassut, anturat, kynnet, kannukset, kaviot, vuohiset ja sorkat).

Tiede ja luonto kohtaavat

Uutta teknologiaa edustava Ani-eläintuotesarja ei perustu paksuun perinteiseen raakapihkaan, vaan Repolarin Suomessa kehittämiin ei-tahmaisiin pihkaliuoksiin. In vitro -tutkimukset ovat osoittaneet, että nämä pihkaliuokset tappavat hyvin laajakirjoisesti tyypillisesti iholla ja korvissa tulehduksia aiheuttavia bakteereita, hiivasieniä ja jopa antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereita (MRSP). Pihkaliuoksella on myös ihoa rauhoittavia sekä hajuja neutraloivia ominaisuuksia. Ohuen koostumuksensa ansiosta tuotteet sopivat loistavasti myös ihorikkeisiin, joissa on ongelmana anaerobit eli hapettomissa olosuhteissa elävät bakteerit.

Hyödynnetään kotimaisen pihkan tarjoamia ominaisuuksia ja vähennetään yhdessä tarvetta antibioottien käytölle! Kotimaisia pihkatuotteita löydät lähimmältä Omaeläinklinikalta (valikoima vaihtelee klinikoittain).

Ani eläintuotteet

  • AniWash® hoitoshampoo rauhoittaa eläinten iho-ongelmia mm. hilseilyä, punoitusta, kutinaa ja ärsytystä. Hellävarainen shampoo ei kirvele rupisella, märkivällä tai rikkinäiselläkään iholla. AniWash® tasapainottaa ihon kosteustasapainoa, aikaansaaden kauniin ja kiiltävän karvan. Se sopii loistavasti myös peruspesuihin. Sisältää kuusenpihkan ainesosien lisäksi piroctone olaminea, joka tuhoaa hilsettä aiheuttavia mikro-organismeja sekä normalisoi solujen uusiutumista.
  • AniVox® on hellävarainen korvahuuhde lian, vahan ja tulehduseritteen poistoon. AniVox®:a on turvallista käyttää, vaikkei eläimen tärykalvon ehjyyttä olisikaan tarkastettu. Ei sisällä kirveleviä happoja, alkoholia eikä hajusteita.
  • AniWipe® hoitopyyhkeillä voi puhdistaa näppärästi herkät ja ärtyneetkin ihoalueet kirsusta hännänpäähän. Tyypillisiä käsiteltäviä alueita ovat silmät, korvat, huulipoimut, anturanvälit, nivuset, vulvan poimut, peräaukko ja tietysti muualla ihossakin ilmenevät punoittavat, haisevat tai rikkinäiset ihoalueet. Nukkaamattomat, laadukkaat ja kunnolla märät hoitopyyhkeet.
  • AniDes® haavasuihke on tarkoitettu eläinten rikkinäiselle, ärtyneelle ja märkivälle iholle. Öljymäinen suihke muodostaa vaurioalueelle suojaavan ja rauhoittavan, mutta hengittävän kalvon. Samalla se kosteuttaa kuivaa sekä kutisevaa ihoa, haavareunoja ja rupia. AniDes® sopii loistavasti mm. akuuteille haavoille ja ruhjeille, vedessä viihtyvien koirien märkiviin ihorikkeisiin, sekä hyönteisten ja punkkien puremiin. Haavasuihkeen kitkerä maku vähentää eläinten halua nuolla haavaa.
  • AniLavo® hoitohuuhdetta käytetään pääsääntöisesti klinikoilla anaalirauhasten ja haavaonteloiden puhdistukseen. Tuotetta voidaan käyttää myös hevosilla kaviohauteissa sekä kotikäytössä laimennettuna esimerkiksi uroskoirien esinahan huuhdontaan. Tehokas, mutta hellävarainen hoitohuuhde ei värjää eläimen karvoja, eikä sotke kodin tekstiilejä.

Meillä on avainlippu!
Meillä on avainlippu!

UUSIMMAT ARTIKKELIMME:

Koira kuivat silmät

Kuivasilmäisyys koiralla

Kuivasilmäisyys eli keratokonjunktivitis sicca (KCS) on yleinen koirien silmäsairaus.   Kyynelneste on erittäin tärkeää sarveiskalvon elinvoimaisuudelle, sillä kirkas sarveiskalvokudos ei ole verisuonitettua. Kyynelneste varmistaa ravintoaineiden ja hapen pääsyn silmän pinnalle. Kyynelneste suojaa silmän pintaa kuivumiselta ja bakteereilta. Se kosteuttaa silmän pintaa sekä

Lue lisää »
Kissa istuu pahvilaatikossa

Kissan allergia: ruoka-aineallergia

Ruoka-aineallergia tarkoittaa jonkin ruoka-aineen aiheuttamaa, immuunivälitteistä, eläimelle haitallista reaktiota elimistössä. Mikä tahansa ruoka-aine voi aiheuttaa allergiaa, mutta yleisimmin kissoilla oireita aiheuttavat nauta, kala, maitotuotteet, kana,

Lue lisää »
Eläinlääkäriasema Vihtivet

Koiran kipu, tunnistatko?

Koiran kipua voi olla vaikea tunnistaa, sillä usein koirat pyrkivät peittämään kivun. Koira ei siis läheskään aina ”valita” kipuaan. Kun kipu liittyy esim. sisäelimiin, kipua

Lue lisää »