Tähystyskirurgia

Tähystysterilisaatio toimenpide

Tähystyskirurgian hyötynä avoleikkauksiin verrattuna on vähäisempi pehmytkudoksen vaurioituminen, pienemmät haavat sekä nopeampi toipumisaika. Lisäksi infektioriski on avoleikkausta pienempi, koska vain optiikka ja instrumentit käyvät kehon sisällä. Leikkaavan kirurgin kannalta etuna on myös tähystyskameran tuoma hyvä näkyvyys kohteessa.

Toimenpiteet suoritetaan pienten haavaporttien kautta pitkien tähystyskäyttöön suunniteltujen instrumenttien ja kameran avulla. Tähystysleikkaus tehdään yksilöllisesti suunnitellussa anestesiassa ja potilas on kytketty koko anestesian ajan valvontalaitteisiin. Saat tarkemmat ohjeet paastotuksen pituudesta ja muusta tähystykseen valmistautumisesta henkilökunnaltamme ajanvarauksen yhteydessä.

Narttukoiran sterilointi tähystämällä

Tähystämällä steriloitujen lemmikkien toipuminen on nopeaa, ja ne tarvitsevat huomattavasti lyhyemmän leikkauksen jälkeisen kivunlievityksen. Tähystyssterilisaation merkittäviä etuja on lyhyempi toipumisaika, joka mahdollistaa nopeamman paluun normaaliin elämänmenoon ja harrastuksien pariin. Toipumisen edetessä normaalisti, voi tähystysleikattu koira usein jäädä normaalisti yksin kotiin jo muutaman päivän kuluttua leikkauksesta.

Lue lisää: https://www.omaelainklinikka.fi/tahystyssterilisaatio/

Piilokivesleikkaus tähystämällä

Vatsaonteloon jäänyt laskeutumaton kives on mahdollistaa poistaa tähystyksellä. Etuna tähystämisessä on pienemmät haavat ja nopeampi paranemisaika.

Diagnostinen laparaskopia

Vatsaontelon diagnostinen tähystys, jonka yhteydessä voidaan muun muassa ottaa koepaloja muuttuneista elimistä.

Vatsalaukun kiinnitysleikkaus

Mahalaukun kiertymässä on korkea uusiutumisriski, joten leikkauksen yhteydessä uusiutuminen voidaan estää kiinnittämällä vatsalaukku vatsaontelon seinämään. Kiinnittäminen ei häiritse vatsalaukun normaalia toimintaa.

Muita tähystyskirurgisia toimenpiteitä

  • Virtsakivien poisto tähystämällä
  • Rintaontelon leikkaukset (keuhkokasvain yms.)
  • Sydänpussin poisto