Eutanasia ja tuhkaus

Päätös rakkaan lemmikin eutanasiasta eli lopetuksesta on aina vaikea tehdä. On kuitenkin tilanteita, joissa lemmikin korkea ikä tai vakava sairaus johtaa siihen, että luopumispäätös täytyy tehdä. Suurinta rakkautta kärsivää lemmikkiä kohtaan on päästää siitä ajoissa irti.

Klinikalla henkilökuntamme järjestää viimeiselle matkalle tulevan lemmikin perheelle rauhallisen oman huoneen. Aikaa saa käyttää omien tarpeidensa mukaan, eikä seuraava potilas ole kiirehtimässä huoneeseen. Eutanasian jälkeen toimitamme lemmikin asiakkaan toiveen mukaisesti yksilö- tai yhteistuhkaukseen. Tuhkauspalvelumme kautta on saatavilla laaja valikoima erilaisia uurnia. Lemmikki on mahdollista myös ottaa mukaan eutanasian jälkeen, jos hautauksen haluaa tehdä itse esimerkiksi kotipihalle.

Eutanasia

Koiran tai kissan lopetus voidaan tehdä klinikalla ajanvarauksella tai akuuteissa tilanteissa päivystysaikaan tai ylimääräisenä potilaana. Klinikalla eutanasiaan tulevalle potilaalle pyritään varaamaan mahdollisimman rauhallinen huonetila tilanteen herkkäluontoisuuden vuoksi. Aikaa itse toimenpiteeseen varataan yleensä noin puoli tuntia.

Lue lisää: https://www.omaelainklinikka.fi/koiran-tai-kissan-lopetus-eli-eutanasia/ 

Yksilötuhkaus

Eutanasian jälkeen lemmikki useimmiten lähetetään tuhkattavaksi eläinkrematorioon. Tällöin koiran tai kissan voi eutanasian jälkeen jättää klinikalle, josta se noudetaan tuhkattavaksi. Yksilötuhkauksen jälkeen lemmikin tuhkat palautuvat omistajalle omistajan valitsemassa uurnassa. Tuhkauspalvelumme kautta on saatavilla laaja valikoima erilaisia uurnia, joista henkilökuntamme kertoo lisää.

Yhteistuhkaus

Eutanasian jälkeen lemmikki usein lähetetään tuhkattavaksi eläinkrematorioon. Tällöin koiran tai kissan voi eutanasian jälkeen jättää klinikalle, josta se noudetaan tuhkattavaksi. Krematoriot tarjoavat myös mahdollisuutta yhteistuhkaukseen, jolloin lemmikki tuhkataan yhdessä muiden lemmikkien kanssa, ja sen tuhkat haudataan krematorion oman lemmikkilehdon alueelle