Lemmikkien sydänsairauksen asiantuntija Andrea Gladuli

Kardiologi/ultraäänispesialisti Andrea Gladuli vastaanottaa potilaita Omaeläinklinikka Tampereella kerran kuukaudessa.

Andrea on erikoistunut kardiologiaan, eli sydänsairauksiin. Hänelle ohjaamme tutkimuksiin esim. sellaiset potilaat, joilla yleistutkimuksessa on havaittu sydämessä sivuääni. Koirissa ja kissoissa on rotuja, jotka ovat alttiita tietyille sydänsairauksille. Tällöin suosittelemme sydämen tutkimista ultraäänellä ja mahdollisesti EKG-käyrää ja/tai rintaontelon röntgenkuvausta sydänvian tyypin ja vakavuuden määrittämiseksi. Tämä on olennaista oikeanlaisen ennusteen sekä hoidon asettamiseksi.

Andrea suorittaa koirille viralliset sydänultraäänitutkimukset ja sydänsähkökäyrät (mm. DCM) , sekä kissoille viralliset sydänultrat (HCM) ja munuaisultrat (PKD).

Kissojen yleisimmät hinnat / HCM ja PKD

Kimppahinta jos vähintään 3 kissaa samalla käynnillä:

HCM 150 €

HCM + PKD 199 €

Normaalit hinnat yksittäin, sairauksien seulontatutkimukset:

HCM 175 €

PKD  140 €

HCM + PKD 260 €

*HCM-rodut: amerikkalainen lyhytkarva, bengali, brittiläinen, burma, cornish rex, devon rex, kotimaan pitkäkarvainen, himalayan, maine coon, norjalainen metsäkissa, persialainen, ragdoll, scottish fold, siperiankissa, sfinx, turkkilainen van

Koirien yleisimmät hinnat:

Virallinen sydänultraäänitutkimus (Kennelliittoon lausunto) n. 260 €

  • Jos kyseessä on rotu, jolta edellytetään myös EKG sydäntutkimuksen yhteydessä, se sisältyy samaan hintaan

Laaja sydänultraäänitutkimus, esim. sivuäänen vuoksi n. 260 €

Holter 24 h n. 460 €

Avustajana Andrealla toimii kokenut pieneläinhoitaja, joka toimii tarvittaessa tulkkina.

Yleisiä sydänsairauksia

1. Koirien sydäntä laajentava sydänlihassairaus (DCM = dilated cardiomyopathy)

Sydäntä laajentava sydänlihassairaus kehittyy eläimelle vähitellen, huomaamatta ja on vaarallinen. Kun oireet ilmenevät, elinaikaa on jäljellä keskimäärin vain puoli vuotta. Joillakin roduilla on muita paljon enemmän taipumusta tähän sairauteen ja niille on syytä tehdä seulontatestejä. Andrea Gladuli suosittelee seurantatutkimuksia kaikille yli 35 kilon painoisille koirille.

2. Koirien hiippaläpän rappeuma (mitraaliläpän degeneraatio)

Hiippaläpän rappeuma (mitraaliläpän degeneraatio) voi alkaa kehittymään neljävuotiaasta alkaen. Tämä tauti kehittyy nopeammin Cavalier kingcharlesinspanielilla kuin muilla roduilla, jonka vuoksi ne pitäisi tutkituttaa ajoissa, jo kolmivuotiaasta alkaen. Vuosittainen huolellinen sydämen kuuntelu on välttämätöntä taudin varhaiseksi havaitsemiseksi.

3. Kissojen hypertrofinen kardiomyopatia (HCM)

Sydänlihaksen paksuuntumista aiheuttava tauti (Hypertrofinen kardiomyopatia, eli HCM) aiheuttaa sydänlihaksen paksuuntumista ilman muuta paksuuntumaa selittävää sairautta. Rotualtistus on huomattavaa myös tälle taudille.

Sydämen ultraäänitutkimus

Sydämen ultraäänitutkimus on sydän- ja verisuonisairauksissa tärkein diagnostinen tutkimus. Ultraäänitutkimuksella havainnoidaan sydämen eri rakenteiden muotoa (paksuus, poikkeavat rakenteet) ja arvioidaan toiminnallisia ominaisuuksia (supistuvuus, veren virtaus, läppien toimintakyky).

Verenpaineen mittaus

Verenpaineen mittaus on olennainen osa sydänpotilaan diagnostiikkaa ja hoidon suunnittelua. Korkea verenpaine on yleinen komplikaatio potilaalla, jolla on todettu sydän- ja verisuonisairaus

Elektrokardiografia (sydänsähkökäyrä), EKG

Elektrokardiografiaa suositellaan potilaalle, jolla on auskultaatiossa havaittu normaalista poikkeava sydämen rytmi ja epäillään rytmihäiriötä. EKG sopii myös tutkimusmenetelmäksi tietyille roduille, joilla epäillään perinnöllistä alttiutta normaalista poikkeavan rytmin esiintymiseen.

Ajanvarauksen peruutusehdot: kardiologin ajanvaraus tulee perua viimeistään 2 vrk ennen varattua aikaa. Kardiologin käynnistä, joka perutaan alle 2 vrk ennen käyntiä, veloitamme 124 euroa.

Yleisimmät hinnat löytyvät kotisivuiltamme hinnastosta, ja lisätietoja annamme mielellämme puhelimitse tai sähköpostitse tampere@omaelainklinikka.fi tai kaisa.juhajoki@omaelainklinikka.fi

Tervetuloa!

Ajankohtaista

16 maalis, 2020
Toimenpiteet lemmikkien hoidon turvaamiseksi
25 maalis, 2020
TIEDOTE: Omaeläinklinikka avasi etävastaanoton koronan vuoksi
2 maalis, 2020
Koirien uhkana olevat puutiaisvälitteiset sairaudet vuonna 2020
2 maalis, 2020
Koiran kastrointi voi tuoda helpotusta arkeen