Eläinlääkäri Vuokko Pekkola vahvistamaan Omaeläinklinikan tiimiä

Omaeläinklinikan ammattilaistiimi vahvistui! Tiimissämme aloittanut anestesiaan perehtynyt eläinlääkäri Vuokko Pekkola on valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2012 Helsingin Yliopistosta. Hän kiinnostui jo opiskeluaikana anestesiologiasta.
– Tunsin, että anestesiologi pystyy kokonaisvaltaisesti parantamaan potilaiden hyvinvointia leikkauksen tai muun anestesiaa vaativan toimenpiteen aikana ja nopeuttamaan toimenpiteestä toipumista hyvän kivunhoidon ja muun anestesian jälkeisen hoidon ansiosta, Vuokko Pekkola kertoo. Valmistuttuaan hän on työskennellyt Yliopistollisessa eläinsairaalassa, ensin vuoden ajan pieneläinsairaalan eri osastoja kiertävässä jatkokoulutusohjelmassa ja sen jälkeen yksinomaan anestesiologina keskittyen syventämään osaamistaan eläinten anestesiologiasta ja kivunhoidosta.

Pekkola on suorittanut kolmivuotisen eurooppalaisen jatkotutkinnon eläinanestesiologian ja kivunhoidon saralla (European College of Veterinary Anaesthesia and Analgesia) ja hänen tavoitteena on suorittaa tutkintonimikkeeseen oikeuttava lopputentti ensi vuoden aikana. – Pidän anestesiologiassa työn haastavuudesta ja nopeatempoisuudesta. Palkinto tulee tässä työssä nopeasti, kun eläin herää anestesiasta tyytyväisenä ja kivuttomana. Opetan myös erittäin mielelläni muita eläinlääkäreitä, klinikkaeläintenhoitajia ja näiden alojen opiskelijoita anestesian saloihin. Suosikkipotilaitani nukuttaa ovat pennut ja sektioitavat emot, Pekkola jatkaa.