Eläinfysioterapia Savonlinnassa

Eläinfysioterapian tavoitteena on sekä terveiden että sairaiden koirien liikkumis- ja toimintakyvyn tukeminen ja edistäminen. Eläinfysioterapialla voidaan helpottaa kiputiloja, palauttaa ja ylläpitää liikelaajuuksia ja koiran liikkumista sekä parantaa koiran yleistä toimintakykyä.

Fysioterapia alkaa aina koiran tutkimisella. Siinä kartoitetaan koiran liikkeitä eri askellajeissa, vartalon symmetriaa ja painon jakautumista raajoille. Eläimen kehon lihaksiston elastisuus, kunto sekä nivelten liikkuvuus tutkitaan. Lisäksi tarkistetaan koiran tasapaino, koordinaatio, tuntoaisti jne, riippuen koiran diagnoosista. Tämän jälkeen mietitään sopivat hoitomuodot ja tehdään kuntoutusohjelma ja asetetaan yksilölliset fysioterapiatavoitteet.

Fysioterapeutti laatii yksilöllisen harjoitusohjelman koiran tarpeen mukaan, jota seurataan ja päivitetään tietyn väliajoin.

LATAA ESITE TÄSTÄ

Ajanvaraus eläinfysioterapiaan

Omaeläinklinikka Savonlinnassa aloittaa fysioterapeutti Elina Pitkänen. Ajanvaraus puhelimitse suoraan klinikalta 015 388 6960.

”Olen Elina Pitkänen, Hämeestä Savoon kulkeutunut ja tänne asettunut eläinten ystävä.
Eläimet ja luonto ovat olleet lähellä sydäntäni koko ikäni ja olen onnistunut ympäröimään itseni molemmilla.
Kotini on maaseudun rauhassa ja siellä puolisoni lisäksi asuu muutama koira ja kissa. Olen toiminut aktiivisesti koirien parissa yli puolet elämästäni ja kuntoutusalalle hakeuduttuani siitä on mahdollistunut myös ammatti.  Eläinten fysioterapia on kokonaisuudessaan äärimmäisen mielenkiintoista ja erityisesti minut tempaa mukaansa biomekaniikka. Eläin on luotu liikkumaan ja uskon, että sen ymmärtäminen on kaiken perusta. Odotan innolla tapaamisia uusien eläintuttavuuksien kanssa kuntoutuksen merkeissä!”