Omaeläinklinikka Hämeenlinna

Tervetuloa nuuskimaan! Omaeläinklinikka Hämeenlinna on avannut ovensa Hämeenlinnan Tiiriössä osoitteessa Pitkätanhuankatu 2 B. Tuo lemmikkisi hellään Omaeläinlääkärin huomaan upouudelle Tiiriön klinikalle!

 

Rokotusrallit ilman ajanvarausta torstaisin klo 14-15. Hinnat* alkaen 29€.

 

Hinnat*:
kolmos/nelos 29€
rabies tai kennelyskä (yksi rokote) 29€
rabies ja nelos (kaksi rokotetta) 39€

(* ei koske herpes-rokotetta)

 

Henkilöstö

Sonja Westerholm

Vastaava eläinlääkäri

Valmistuin eläinlääkinnän lisensiaatiksi vuonna 2012 ja aloin tekemään kandidaattina töitä pieneläinten parissa maaliskuussa 2011. Omaeläinklinikoilla toimin pehmytosakirurgina sekä sisätautilääkärinä. Suoritan tällä hetkellä myös erikoiseläinlääkärin tutkintoa.
Alusta lähtien olen ollut eniten kiinnostunut pehmytosakirurgiasta ja sisätaudeista. Viimeisen neljän vuoden ajan olen tehnyt töitä näiden potilaiden parissa. Teen myös tähystysleikkauksia. Kiinnostukseni kirurgiaan on herättänyt ison kiinnostuksen turvallista ja hyvää anestesiaa kohtaan ja näen kivunlievityksen erittäin tärkeänä osana hoitoa.
Maksa- ja munuaissairaudet sekä endorkinologia (esim. kilpirauhassairaudet, diabetes, cushingintauti ja addisonintauti) ovat suurimmat kiinnostuksen kohteet sisätaudeista. Olen myös suorittanut ESAVSin kardiologian kurssit Luxemburgissa.
Näen hyvän kommunikaation omistajan kanssa erittäin tärkeänä osana työtäni. Omistaja on melkein aina kotioloissa eläimen omahoitaja ja hyvä kontakti omistajan ja eläinlääkärin välillä parantaa hoitoa ja ennustetta, erityisesti kroonisissa sairauksissa.
Osallistun vuosittain kursseihin sekä Suomessa että ulkomailla. Tässä ammatissa voi aina oppia uutta ja tavoite on aina pysyä ajan tasalla.

Jag blev färdig veterinär år 2012 men började jobba som kandidat i mars 2011. På omaeläinklinikerna sköter jag främst mjukvävnads operationer och inremedicinpatienter. För tillfället utbildar jag mig också till specialist på smådjurs sjukdomar.
Mjukvävnadskiurgi och inremedicin har alltid varit mitt största intresse och de senaste fyra åren har jag främst skött dessa patienter. Jag gör också laparaskopi operationer. Intresset för kirurgi har också väckt ett stort intresse för en trygg och bra anestesi samt smärtlindring.
Lever- och njursjukdomar samt endorkinologiskasjukdomar (tex. sköldkörtelproblem, diabetes, cushing och addison) är mina största intressen inom inremedicin. Jag har också deltagit i ESAVS kardiologikurser i Luxemburg.
För mig är det väldigt viktigt att kommunikationen mellan ägaren och veterinären löper. Speciellt då det gäller kroniska sjukdomar förbättrar en bra kommunikation vårdens resultat betydligt. Ägarens oro då den fyrbente familjemedlemmen är sjuk får heller aldrig glömmas.
Jag går årligen på kurser både i Finland och utomlands. I det här yrket finns det alltid ngt nytt att lära sig och mitt mål är att alltid hålla min kunskap uppdaterad.

Tiia-Mai Erlemann

Eläinlääkäri

Olen valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2011. Alussa työskentelin hevosten ja pieneläinten kanssa. Viime vuosien ajan olen hoitanut vain pieneläimiä.
Erityisesti olen kiinnostunut hammashoidoista ja sen lisäksi pidän pehmytosakirurgiasta sekä sisätaudeista. Kotona minulla on kaksi hurmaavaa kissaherraa.

Heli Toivanen

Eläinlääkäri

Päivi Vanhapelto

Silmätarkastuseläinlääkäri

Työskentelen Kirkkonummen Omaeläinklinikka Vetsetissä, mutta teen praktiikkaa myös kotikaupungissani Hämeenlinnassa juuri avatulla uudella Omäeläinklinikalla. Koen olevani unelma-ammatissani Omaeläinklinikka Vetsetin klinikkaeläinlääkärinä ja oftalmologina. Nautin voidessani auttaa ratkaisemaan eläinpotilaitteni silmäsairaus- tai muita terveysongelmia ja saadessani työskennellä yhdessä klinikkamme innostuneiden ammattilaisten kanssa. Minulle on myös tärkeää tehdä tutkimustilanteesta mahdollisimman miellyttävä eläinpotilailleni.

Erityisosaamistani ovat silmäsairaudet ja silmäkirurgia. Teen myös vaativimpia silmänsisäisiä leikkauksia kuten kaihileikkauksia.

Olen valmistunut eläinlääkäriksi Justus-Liebig-Universität Giessenistä v. 1985 ja eläinlääketieteen lisensiaatiksi Helsingin Eläinlääketieteellisestä korkeakoulusta 1986. Olen Eläinlääkäriasema Vetsetin toinen perustajaeläinlääkäri. Olen suorittanut ensimmäisenä Suomessa pohjoismaisen silmätarkastuseläinlääkäritutkinnon perinnöllisistä koirien ja kissojen silmäsairauksista v. 1999 ja olen ECVO:n sertifioima silmätarkastuseläinlääkäri (ECVO Certified Eye Panellist) vuodesta 1999. Olen toiminut Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan oftalmologian erikoisklinikan opettavana oftalmologina v. 2001-2002. Olen Suomen Kennelliiton silmäsairaustyöryhmän asiantuntijajäsen vuodesta 2000 lähtien.

Ammattitaidon ylläpito vaatii jatkuvaa kouluttautumista. Oftalmologian ja silmäkirurgian jatkokoulutuksiin olen osallistunut mm.
• European School of Advanced Veterinary Studies (ESAVS): Veterinary Ophthalmolgy 1998-1999
• 18th European basic phaco course. Paris, France 2002
• Course in Intraocular Surgery for Advanced Surgeons. Acritec, Berlin, Germany 2007 ja 2014
• vuosittaiset eurooppalaiset (ECVO ja ESVO) sekä pohjoismaiset (NEM) oftalmologieläinlääkärien kongressit

Teen myös koirien virallisia silmä-, polvi- ja sydänkuuntelututkimuksia sekä virallisia lonkka-, kyyner- ja selkäkuvauksia.

Kotona ilahduttavat kaksi käyttölinjaista labradorinnoutajaa ja vapaa-aikanani harrastan ja valmentaudun askellajiratsastuksessa kolmen islanninhevoseni kanssa

Anu Viinikanoja

Vastaava klinikkaeläinhoitaja

Olen Omaeläinklinikka Hämeenlinnan vastaava pieneläinhoitaja. Aloitin työni täällä marraskuussa 2017. Olen valmistunut pieneläinhoitajaksi vuonna 2006 ja näyttötutkinnon olen suorittanut vuonna 2009, joten minulla on jo yli yhdentoista vuoden työkokemus alalta. Työssäni pidän sen vaihtelevuudesta ja hyvän työilmapiirin ylläpitäminen on minulle erityisen tärkeää. Ammatillisesti kiinnostukseni ovat anestesiologiassa ja eksoottisissa lemmikeissä. Kotona minut kiireisenä pitää kaksi australianpaimenkoiraa.

Emmi Levonen

Klinikkaeläinhoitaja

Olen työskennellyt klinikkaeläintenhoitajana lähes 10 vuoden ajan eri klinikoilla ja suorittanut näyttötutkinnon vuonna 2011. Erityistä ammatillista mielenkiintoa koen koirien ja kissojen hammashoitoja kohtaan ja olenkin työskennellyt viime vuodet enimmäkseen hammashoitajana. Olen valmistunut myös koirahierojaksi. Perheeseeni kuuluu mies, neljä kultaistanoutajaa ja maatiaiskissa. Kasvatamme pienimuotoisesti kultaisianoutajia, joten myös koirien kasvatukseen ja lisääntymiseen liittyvät asiat ovat lähellä sydäntäni.

Jenna Lehtoranta

Klinikkaeläinhoitaja

Kaisa Valto

Koirahieroja

Toimin koirahierojana Omaeläinklinikalla Hämeenlinnassa sekä Ehel-eläinlääkäriasemalla Riihimäellä. Olen valmistunut koirahierojaksi Tampereen Urheiluhierojakoulun koirahierontalinjalta vuonna 2010 ja tehnyt koirahierontoja siitä lähtien. Koirahierojan ammattitutkinnon suoritin vuonna 2016 koulutuskeskus Salpauksessa, jossa olen tämän jälkeen toiminut vierailevana opettajana.

Hieronnan lisäksi myös muut hoitomuodot kiinnostavat minua ja olen opiskellut koirien faskiamanipulaatiota sekä biomekaniikkaa. Käytän tarvittaessa faskiamanipulaatiota hoitomuotona hierontojen ohessa. Pidän lisäksi luentoja mm. koirien lihashuollosta sekä kotihieronnasta.

Asun Janakkalassa mieheni ja kahden lapsemme kanssa. Eläimellisestä menosta pitävät huolen alaskanmalamuutti, siperianhusky ja australianpaimenkoira. Koiriemme kanssa olemme harrastaneet vetokoirailua koirien yleiskunnon ylläpitämiseksi sekä huskyn kanssa agilityä omaksi (ja sivusta seuranneiden) huviksi. Aussien kanssa on myös tarkoitus aloitella agilityä jossain vaiheessa.

Camilla Lehtinen

Eläinfysioterapeutti

Olen eläinfysioterapeutti Camilla Lehtinen Hämeenlinnasta. Eläimet ovat olleet aina osa elämääni ja luonnollisesti johdattaneet minua ammatinvalinnassa. Eläintenhoitajaksi olen valmistunut 2011 ja fysioterapeutiksi 2014. Fysioterapeuttina olen työskennellyt humaanipuolella julkisella sektorilla sairaalassa monipuolisesti eri erikoisaloilla. Eläinfysioterapian täydennyskoulutuksen olen suorittanut Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Eläintenhoitajan pohjakoulutus on tukenut hyvin työtäni eläinfysioterapeuttina. Eläinten fysioterapia on kokonaisuudessaan äärimmäisen mielenkiintoista ja kiehtovaa! Koen tärkeänä eläinten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämisen ja tämän vuoksi odotankin innolla työskentelyä mahtavan uuden tiimin kanssa - yhteisenä tavoitteena eläinten hyvinvointi. Olen myös opiskellut sekä työskennellyt ulkomailla, joten työskentely englanniksi ei tuota ongelmia. Kotona meillä asuu nuori, varsin energinen belgianpaimenkoira uros. Tervetuloa vastaanotolle!

Hinnasto

Koira Omaeläinklinikka Omaeläinklinikka
Koira Omaeläinklinikka Omaeläinklinikka
Kissa Omaeläinklinikka Omaeläinklinikka
Yleiset Omaeläinklinikka Omaeläinklinikka

Seuraavassa esimerkkejä hinnoista. Hinnat sisältävät klinikkamaksun. Hintoihin lisätään mahdollisesti kotiin luovutettavat lääkkeet. (Lisätään lääkkeet ja lääkekäsittelymaksu 15-35€)

Rokotukset

 • 65 € koira kolmos/nelosrokote
 • 72 € koira kolmos/nelosrokote + rabies
 • Rokotusrallit erillisinä aikoina 29€/39€

Hammaskiven poisto (inhlaatioanestesiassa)

 • alkaen 229 € + mahdolliset kotiin lähtevät lääkkeet

Kastraatio

 • alkaen 410 € + mahdolliset kotiin lähtevät lääkkeet, sisältää kaulurin

Sterilisaatio

 • alkaen 532 € + mahdolliset kotiin lähtevät lääkkeet, sisältää kaulurin

Seuraavassa esimerkkejä hinnoista. Hinnat sisältävät klinikkamaksun. Hintoihin lisätään mahdollisesti kotiin luovutettavat lääkkeet. (Lisätään lääkkeet ja lääkekäsittelymaksu 15-35€)

Rokotukset

 • 71 € kissa kolmos/nelosrokote
 • 77 € kissa kolmos/nelosrokote + rabies
 • Rokotusrallit erillisinä aikoina 29€/39€

Kastraatio

 • 96 € + lääkkeet

Hammaskiven poisto

 • alkaen 204 € + mahdolliset kotiin lähtevät lääkkeet

Sterilaatio

 • 155 € + lääkkeet ja kauluri tai paita

Hinnat sisältävät klinikkamaksun

Tunnistusmerkintä

 • Sirutus, koiran tai kissan tunnistusmerkintä
 • Mikrosirun asennus (sis. sirun) 65,30 e
 • Mikrosiru muun käynnin ohella 35

Fysioterapia

 • 65 €

Lisääntyminen

 • Tiineysröntgen 98 €
 • Tiineysultra 73 €

Viralliset lonkkakuvat

 • alkaen 170 €

Kastraatio

 • Fretti, kani tai marsu alk. 160 €

Rokotusrallit

 • Rokotukset ilman ajanvarausta torstaisin klo 14-15. Hinnat alkaen 29€.

Kynsien leikkaus

 • Kynsien leikkaus hoitajan tekemänä, ilman rauhoitusta 15 €

Koirahieronta

 • 49 €

Viralliset tutkimukset

 • Röntgenkuvaukset, viralliset HD- ja ED-kuvat (lonkka ja -kyynärpää)
 • (Lisätään lääkkeet ja lääkekäsittelymaksu 10-35€)
 • 197 € alle 10kg
 • 206 € 10-20 kg
 • 210 € 20-40kg
 • 219 € yli 40 kg

Muut

 • Virallinen polvitarkastus: 69€
 • - muun ohessa 24,50€
 • Virallinen sydänkuuntelu: 69€
 • - muun ohessa 24,50€

Eläinfysioterapian tavoitteena on sekä terveiden että sairaiden koirien liikkumis- ja toimintakyvyn tukeminen ja edistäminen. Eläinfysioterapialla voidaan helpottaa kiputiloja, palauttaa ja…

Lue lisää ››

Se on helppoa: Suunnittele – Suojaa – Nauti ulkoilusta huoletta. Erilaiset punkkien estovalmisteet ovat hyvä tapa suojautua punkeilta ja niiden…

Lue lisää ››

Omaeläinsairaala Turku jatkaa 24/7-pieneläinpäivystystä vuonna 2018 Turun Satakunnantien varressa sijaitseva Omaeläinsairaala on täyden palvelun pieneläinsairaala, jossa turkulaisten ja muiden varsinaissuomalaisten…

Lue lisää ››

Äänipelko on yksi yleisimmistä koirien käytösongelmista ja jopa joka toinen koira reagoi pelokkaasti koviin ääniin joissakin tilanteissa. Pelkoreaktio itsessään on…

Lue lisää ››